Stadsdistributie – van brandstof naar elektrisch

21 november 2018

Groen, groener, groenst. Etenswaren worden biologisch, energie wekken we milieubewust op en bedrijven worden steeds duurzamer. Ook in de autobranche is deze trend gaande. Dat snappen wij als geen ander: als MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer) zet Koelwagen Leasen het welzijn van het milieu altijd voorop.

Continu kijken we naar het milieuvriendelijker maken van distributie. Zeker qua stadsdistributie zijn hierin nog grote slagen te maken. Eén van de absolute trends? Elektrische stadsdistributie.

Stadsdistributie

Onder stadsdistributie verstaan we alle leveringen naar de stad die de laatste kilometers worden overgedragen aan een specialist. De laatste kilometers worden dan per bestelbus ingezet, per scooter of soms zelfs per fiets. Dit is de eerste belangrijke stap naar een leefbaardere en milieuvriendelijkere stadsomgeving. Bedrijven worden ook steeds meer verplicht om hun dieselwagen te vervangen voor een elektrische bedrijfswagen. Veel steden hebben milieuzones ingesteld, denk aan Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Deze zone mag je alleen in met een bestelwagen voorzien van de nieuwste motoren, meestal vanaf Euro 5 of hoger.

Elektrisch koelvervoer

Zeker op het gebied van koelvervoer is het interessant om milieubewust om te gaan met koeldistributie, niet alleen voor stadsdistributie maar ook voor duurzaam ondernemen en besparing op brandstofkosten. We zien de laatste tijd steeds meer automerken die elektrische bestelwagens lanceren. De Mercedes Benz eVito en de Volkswagen Transporter Elektrisch zijn een goed voorbeeld van bestelwagens die binnenkort op de markt komen. 

Streetscooter

De Streetscooter is relatief onbekende auto maar wellicht de meest praktische auto voor de stadsdistributie. Praktisch en wendbaar in de stad, de Streetscooter is de ideale combinatie van een relatief groot laadvolume van 8 m3 en een duurzame emissievrij oplossing. De bakopbouw is geheel naar eigen wens te bouwen in combinatie met de door u gekozen koelinstallatie. De actieradius van de Streetscooter is 118 km en topsnelheid bedraagt 85 km/h. Uiteraard gaan wij graag met u het gesprek aan om samen met u de Streetscooter naar wens te bouwen. Het laadvermogen voorzien van een box is maximaal 905 kg.  De voordelen van de Streetscooter op een rij,

  • sterk bedrijfsvoertuig voor uw dagelijkse distributie
  • hoog efficiënt laadvolume
  • ergonomische constructie
  • wendbaar in de stad

Streetscooter

Mercedes Benz eVito

Eind 2017 kondigde Mercedes de eVito al aan: een kant-en-klare, elektrische Vito die inspeelt op de klantwensen zoals efficiëntie, zuinigheid en flexibiliteit. Mercedes-Benz kiest ervoor om al zijn bedrijfswagens volledig elektrisch gedreven aan te bieden. Zij richten zich hiermee op vijf pijlers: een holistisch ecosysteem, branchekennis, winstgevendheid, co-creatie en technologieoverdracht.

Mercedes Benz eVito

Volkswagen Transporter Elektrisch

Ook Volkswagen doet mee. De eerste volledig elektrische bedrijfswagen van Volkswagen is de Volkswagen e-Crafter. Hiermee hebben zij een nieuwe weg ingeslagen met als doel steeds meer elektrische automodellen op de markt te brengen. De laatste versie hiervan is de Volkswagen e-Transporter, een speciaal voor stadsgebruik ontwikkelde bedrijfswagen.

De e-Transporter is ontwikkeld in samenwerking met ABT Group. Dit bedrijf is trendsetter op het gebied van e-mobility. Van de e-Transporter wordt dan ook veel verwacht.

Volskwagen eTransporter

De eerste exemplaren van zowel de Mercedes Benz eVito als de Volkswagen e-Transporter zullen naar verwachting begin 2019 in productie gaan voor de Nederlandse markt. 

Feestdagen: stijging in vraag naar koel- en vrieswagens

Met de feestdagen die eraan komen zien we automatisch ook weer een piek in het transport. Oftewel: krapte in het wagenpark, veel inhuren van auto’s en overuren van personeel om de extra pakketten op tijd te kunnen leveren. Al met al kost dat veel geld. Juist rond deze periode stijgt ook de vraag naar koel- en vrieswagens, voor het leveren van kerstpakketten en relatiegeschenken.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van elektrische koel- en vrieswagens? Of bent u specifiek op zoek naar maatwerk? Wij gaan graag met u in gesprek. Vul het contactformulier in, dan nemen wij contact met u op. Komt u liever even langs? Natuurlijk bent u ook van harte welkom bij ons op kantoor.